tiistai 6. tammikuuta 2015

Maalaismaisemia


1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogissa laitettiin alulle Maalaismaisemia-niminen lukuhaaste. Marilen tekstistä:


"Haasteeseen saa osallistua varsin laajalla kattauksella kirjoja. Parhaiten haasteeseen soveltuvat kirjat, joissa viljellään maata tai hoidetaan tiluksia, mutta myös kaikenlaiset maaseudulle sijoittuvat kuvaukset otetaan avosylin haasteeseen vastaan. Maalaiskyliin tai vaikkapa Skotlannin nummille sijoittuvat teokset sopivat siis haasteen piiriin. Samoin erilaiset ympäristönsuojelulliset näkökulmat ovat erittäin tervetulleita. Myöskään metsää ja metsänhoitoa ei syrjitä, mutta villin luonnon, jossa ihmistoiminnalla ei ole ollut sijaa, kuvaukset eivät kuulu tähän haasteeseen. Haasteeseen saa osallistua myös maaseutua ja maanviljelyä käsittelevillä tietokirjoilla sekä lastenkirjoilla.

Luettujen kirjojen mukaan etenet maanviljelijän uralla seuraavasti:

2 kirjaa: Mäkitupalainen
4 kirjaa: Suo, kuokka ja Jussi
6 kirjaa: Saarijärven Paavo
8: kirjaa: Torppari
10 kirjaa: Maatilan isäntä
12 kirjaa: Kartanonherra

Haasteen säännöt ovat tässä:

  • Haaste on voimassa tästä hetkestä alkaen vuoden loppuun (31.12.2015). Kerro osallistumisestasi tämän postauksen kommenttikentässä.
  • Haasteeseen voi osallistua kirjoilla, jotka on luettu ja blogattu haasteen voimassaoloaikana.
  • Alkuvuodesta 2016 arvon palkinnon (lahjakortti kirjakauppaan ja mahdollisesti kirja-aiheinen lohdutuspalkinto) haasteeseen osallistuneiden kesken. Arvontaan saa yhden arvan lukemalla 2-7 kirjaa ja kaksi arpaa, mikäli luettuja kirjoja on 8 tai enemmän.
  • Päällekkäisyydet muiden haasteiden kanssa sallitaan ja haasteeseen saa ottaa mukaan maaseutukuvauksia omantuntonsa mukaan, rajat eivät ole tiukat."
Mukaan voit liittyä: 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogissa

Haasteen aikataulu: vuosi 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti